5 Aralık 2014 Cuma

El bakımı için öneriler



Soğuk havallarla birlikte cildimizde kayıplar özellikle ellerimizde daha da artmaktadır. Bir çoğumuzun bildiği üzere el çatlakları deri incelmesi ve kuruma ile birlikte sağlıksız bir hal almaktadır. Kullanılan el bakım kremleri bir süre sonra gerekli bakımı sağlamamaya başladığında ise kurtarıcı olarak doğal ürünlere olan ihtiyacımız daha da artıyor. Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bir kaç bitkisel çözüm önerilerini sizler için paylaşıyorum.

      Yulaflı Ballı Krem

  • 5 çorba kaşığı yulaf unu
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı bal
Malzemeleri bir kaba aldıktan sonra krem kıvamına gelinceye kadar karıştırıyorsunuz. Sabah ve akşam ellerinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Salatalıklı El Kremi

  • 5 çorba kaşığı salatalık suyu
  • 3 çorba kaşığı tatlı badem yağı
  • 4 çorba kaşığı kakao yağı

Malzemeleri bir kaba aldıktan sonra krem kıvamına gelinceye kadar karıştırıyorsunuz. Buzlukta 10 dakika beklettikten sonra elleriniz sürebilirsiniz. Elinizde 5 dakika beklettikten sonra yıkayıp kurulayınız.

Limon suyu Zeytinyağı bakım kürü

3 damla zeytinyağıyla 1 limonun suyunu karıştırın. Karışımı elelrinize sürün. Yarım saat bekledikten sonra pamukla ellerinizi silin ve ellerinizi yıkayın.
Limon suyundaki C vitamini ellerdeki lekeler üzerinde etkili oluyor. Ölü hücreleri uyararak peeling işlevi yapıyor. Zeytinayğı ise cilt kuruluğunu gidererek cildi yumuşatır ve daha genç bir görünüm sağlar.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder