15 Ocak 2015 Perşembe

Yağlı saçlar ve saç derisi

Genelde ince telli saça sahip olanların sorunu gibi gözüksede aslında her saç tipi içinde kaçınılmaz bir sorun olabiliyor. Yağlı saç ve saç derisi saçın hacmin dengesini düşürürken cansız ve solgun bir görünüm verir. Bu durumdan kurtulmak için bir kaç öneriyi sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Bebek pudrası yağlı saç ve saç derisi için çözüm olabilecek bir kurtarıcı olabilir. Saç köklerinize pudrayı yedirerek masaj yapın ve uygulamayı hafif daireler eşliğinde devam ettirin. Saç fırçası yardımıyla saçınızda kalan fazla pudrayı dağıtın ve kalıntıyı temizleyin.

Saç köklerinize saç spreyi ve saç köpüğü kullanarak masaj yapabilirsiniz. İçlerinde bulunan alkol fazla sebumu emerek saçınız daha hacimli olmasını sağlayacaktır. Aynı şekilde yüz temizleme toniklerinide kullanarak(içerdiği alkol miktarını kontrol ederek) saç derinizdeki temizliği sağlayabilirsiniz.


Saçınız için en iyi çözümlerden biride kuru şampuan. Saç derinize yakın olacak şekilde saçınıza püskürterek masaj yapın ve dağılımını sağlayın. Bir süre bekeldikten sonra saçınızı tarayın ve şekil verin.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder