18 Mart 2015 Çarşamba

Çağımızın Büyük Sorunu Kepek

Öncelikli olarak kepek nedir buna dikkat etmek gerekir bir çoğumuzun da bildiği üzere kepek bir deri problemidir.Atla deve değil saç derisinin normal düzeninden daha hızlı çalıştığı zamanlarda kepek problemi gözlenmeye başlanır.





Kimi uzman görüşler buna saç egzemasıda derler cildin pul pul dökülmesi gibi kafa derisinde de aynı tepkimeler olur. Bunun dışında kulak arkasında, göz kapaklarında, burun yanlarında da görülebilir. Tabi kepek problemi saçı az yıkamak ve ya çok yıkmak ile alakalı bir durum değildir. Saçı çok yıkamakta yine deriyi tahriş ederek aynı etkileri verecektir.Tabi burada bizim uzak durmamız gereken ürünlerde var mesela jöle, saç spreyi vb. gibi tabi bunlardan vazgeçemiyorsanız kepek yapmayan etiketi ile satılanları deneyebilirsiniz. Şimdi büyüklerimizden daha çok duyacağımız genel kepek nedenlerine gelelim fakat bunların bilim ile birleştirildiğinde çok da haksız oldukları sayılmaz kepeğe etken önemli şeylerden bir tanesi de strestir aşırı stres fazla olduğunda vücuttaki bazı tepkimelerde daha hızlı gelişirler. Az su içmek cildi kurutur buda kepeklenmeye neden olabilir hem vücudunuz hemde sağlık açısından bol bol su içmenizi öneririm ama ( cam şişeden ) daha sağlıklı.



Tabi bunlara ek bir sürü sitelerde alternatif terapi yöntemleri söyleniyor karbonattan tutunda aspirine kadar fakat siz yinede sağlığınıza özen gösterin size tavsiyem bir cildiyeye giderek doktorunuzdan tavsiyenizi reçetenizi alarak doğru ürünleri deneyerek kendi cilt tipiniz için doğru şampuanı, kremi ya da spreyi bulmanız daha doğru olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder