21 Mart 2015 Cumartesi

Saç bakımı Bilinmeyenler ya da Az Bilinenleri 1

Size bugün saç bakımı hakkında ufak tefek bilgiler vereceğim günlük yaşantınızda uygulamanız halinde saçlarınıza artı katacak çözümler olacak. Bu pratik ve çözümü kolay bilgiler ile saçlarınız daha farklı olabilir bu sizin elinizde.

    Eğer kuru saçlara sahipseniz şampuan kalıntılarının saçlarınızın diplerinde kalmadığına emin olun bu önemli bir husustur. Saçlarınızı şampuanladığınız sürenin 2 katı saçlarınızı durulayın saç diplerinizin şampuandan arındırılmış hali saçlarınızın daha az kurumasını sağlayacaktır.





Bunun dışında şampuan ve krem olan ürünler vardır bunların içindeki katkılar ilk zamanlarda saçlarınıza istediğiniz etkiyi verirken uzun vadede saç tellerinin yüzeyinde birikerek zarar verebilirler o yüzden bu ürünleri haftada 1 kez kullanmaya özen gösterirseniz daha iyi olacaktır.

 Bu kışın bittiği günlerde kolaylık ile yapabileceğimiz bir diğer şey ise saçlarımızı hangi sıcaklıkta yıkamalıyız sorunsalı burada önerilen ılık su ile saçlarımızı yıkamamız ve yaz geliyor artık yapabilirseniz soğuk su ile saçlarınızı yıkamanız saçlarınızı daha parlak gösterecektir.



Saçlarınızı yıkamanın mutluluk ile bir alakası var desem ne derdiniz ? Evet evet saçlarınızı yıkarken başınıza yapacağınız ufak masaj, kulak kıvrımları ve daha sonrasında boynunuza doğru hafif masajlar ile kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.

Yaz geliyor ve tatile gidenlerimiz olacaktır saçlarınız eskisi gibi şekil almıyor ise girdiğiniz denizin suyunun mineral oranları farklı olabilir bu yüzden saçlarınızı yıkadıktan sonra içme suyu ile durulayın bu tekrar eski görünümü kazanmanızda size fayda sağlayacaktır.



Saç bakımı konusunda son bir husus daha yağlı saçların her gün yıkanması yağlanmayı hızlandırmaz veya azaltmaz ama saç derinizi tahriş edebilir. Saçınızın doğal akışını öğrenmeniz sizin için daha yararlı olacaktır ve yağ dengeleyici ürünler mevcut bunları deneyerek saçlarınıza en iyi gelen ürünü seçmenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder